onsdag 4 maj 2011

Teckenspråk!

De här goa händerna tillhör vår lill-loppa Isolde. Händerna tecknar för fullt här hemma. Tecknen hjälper henne att skapa ett ordförråd och i de fallen när vi inte förstår vad hon säger gör hon sig förstådd med hjälp av dem, på dagis tecknar man också och då inte bara med Isolde utan med hela gruppen. Vi har världens bästa dagis med de mest underbaraste pedagoger.

Framförallt jag började känna att jag behövde få ett större förråd av tecken. Så nu har jag i två dagar gått teckenspråkskurs i Helsingborg och är fullständigt snurrig i huvudet av allt vi lärt oss. Nu har vi två dagar kvar (blir bara en för mig eftersom Stockholm kallar) och jag hoppas att det hela ska börja landa lite. Det är ju faktiskt ett helt nytt språk jag ska lära mig och ni vet ju hur det är med gamla hundar...

Kul är det i alla fall och det är alltid lika roligt att möta nya människor som har barn med olika handikapp och diagnoser. Även om vi alltid fått och naturligtvis fortfarande får ett enormt stöd av alla fina människor runt omkring, så blir det något annat när man pratar med likasinnade föräldrar.
Vår ena lärare är underbara Jenny, titta gärna in på hennes blogg HÄR, hon är en fantastisk fotograf.

Bara två dagar kvar att rösta HÄR - kategori nio!!

2 kommentarer:

 1. Ja, nu gick det att rösta.
  Vacker bild!

  SvaraRadera
 2. Så härligt att läsa att stödtecken och teckenspråket fungerar för henne. Det är ju så det ska vara! Önskar att fler använde stödtecken till sina barn för det är aldrig skadlig, alltid bara till nytta o utvecklar barnets språk. Vi har använt lite grann till Benjamin men inte alls så mycket som man borde. O han har ingen diagnos eller särskilt behov, utan är bara bebis :).
  Kör ni fast kan säkert min pappa ställa upp o hjälpa er. Han är väldigt bra på teckenspråk o känner bla Jenny.

  Å väldigt fin bild!

  Kram
  Cilla

  SvaraRadera

Tack för att du valde att lämna en liten kommentar. Det förgyller min dag!