torsdag 7 juni 2012

Oj!


Vår fantastiska pojke Ludwig har i många år försökt passa in i skolan (han går idag i fjärde klass). Tyvärr har inte skolan försökt lika mycket att passa Ludwig. Idag är det inte lätt att passa in och tyvärr är det genom att passa in som man kommer längst. 
Vi har ingen sån pojke, vi har en pojke som är estetisk, dramatisk, musikalisk och enormt pratglad och som har vansinnigt svårt att sitta still. Han är också väldigt intelligent och kunskapsnivån har det aldrig varit något problem med, snarare tvärtom. Han hyser en enorm empati för alla människor och tror verkligen gott om alla. 

Lillasyster Isolde är ju född med dubbelsidig LKG-spalt och när Ludwig fick se Operation Smile i action på tv4 bröt han i hop totalt! Han kunde inte förstå att man behandla människor som var annorlunda på det viset som man gjorde i bla Afrika. Det var en lång diskussion den kvällen om att det är okunskap som skapar ett visst beteende hos människor.

För att får tyst på en del så gjorde vi till slut, tillsammans med skolan, en privat psykolog utredning som visade att det var inget fel på vår påg! Det gick inte och sätta någon bokstavskombination på honom, han behövde bara öva upp sitt arbetsminne lite bättre. Det sista året har han också hamnat bland pedagoger som har betydligt större förståelse för att alla barn är olika. 

Styrkan hos Ludwig är att han har inga problem med att vara Ludwig!
Jag önskar att jag hade en liten uns av hans självförtroende. För en tid sen berättade han för mig att många i klassen hade Björn Borg kalsonger. Ok, lite över vår budget men när det var rea så köpte jag, snälla mamman, två par. Stolt gav jag dem till honom, svaret blev: Tack snälla mamma men det behövde du inte köpa, jag är hellre lite annorlunda!!
Det kallar jag självförtroende!!

Nu blev det en väldigt lång historia, det jag egentligen ville komma fram till är att har ni där ute barn som är unika som vår Ludwig så kolla deras ryggar! Gå till en kiropraktor eller massör som behandlar barn (bor ni i Skåne så kontakta mig) det kan verkligen göra underverk. Ludwig har båda delarna och det är en helt ny pojke varje gång vi går därifrån. Det är också dessa fina människor som rekommenderade oss att göra oss av med studsmattan - inte bra för barns ryggar!!

Istället blev det en pool - den var bara lite större än vi tänkte...
Nu har vi en pool med trädgård och inte tvärtom, men bada kan vi göra i alla fall.

Kram på er alla!!

PS läs gärna denna artikel - äntligen är det någon som förstår

6 kommentarer:

 1. Men du.. Ludwig är fantastisk, men det är hans mamma med!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lätt och vara fantastisk när man har fina vänner som du runt omkring sig! Puss

   Radera
 2. Pia Söderberg7 juni 2012 22:41

  Vilken härlig berättelse! Kram till er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kram tillbaka till dig fina Pia och tack för du tog dig tid och läsa lite hos mig!

   Radera
 3. Åh. Glad =)

  Underbara underbara unge, hälsa honom det.

  Jag är 39 år med en grav hörselnedsättning pga född i v 28, och har därför hörapparater men för övrigt inga hinder. Har trots allt, eller tom på grund av (med hårt slit) lyckats. Är sjuksköterska idag (men har just nu gått ned på timmar och startat eget företag som illustrationskonstnär istället).... Fast...

  Med detta sagt, och det som egentligen skulle sägas, är att jag har med mina hörapparater alltid sagt att de är både min "svaghet" (tufft att höra, mkt ansträngande) men också min tillgång. De gör mig unik, jag sticker ut, gör mig "annorlunda". Precis som din son sa =) Bra grabb!

  Blivit stärkt av detta tankesätt. Men svackor har jag dock inte varit utan, tex i tonåren, men de går över).

  Kram till dig och er son. Han är stark och klok. Mycket klok. Kram till dottern med vettja.

  Pernilla Ambjörnsson, Trollhättan

  SvaraRadera
 4. Tack fina Pernilla för att du delade en bit av ditt liv med mig. Vår lill-lopppa har också hörapparat så där är ni lite lika =)
  Ja det är underbara och starka barn och jag hoppas de behåller den strykan resten av livet.
  Kramar till dig.

  SvaraRadera

Tack för att du valde att lämna en liten kommentar. Det förgyller min dag!