torsdag 5 februari 2009

Utmaning!

Hittade den här roliga utmaningen hos Handplockat. Varje torsdag i februari ska vi skriva om Trädgård och Trädgårdsdrömmar. Jag har ju varit trädgårdstokig hela februari så den här utmaningen passade mig.

Eftersom jag redan gjort en del inlägg om mina trädgårdsdrömmar, bestämde jag mig för att ge mig ut i trädgården och se om jag kunde hitta något litet spår av våren. Vår trädgård är långt i från färdig, vi brukar säga att vårt hus är det enda utan trädgård på gatan =). Planeringen är dock igång och så småningom ska vi väl också bli klara - lagom tills man vill börja ändra igen!

Jag lyckades hitta små knoppar på pionerna. Jag älskar pioner och är extra glad för dessa knoppar, jag flyttade nämligen dem i höstas och det är alltid spännande och se om de trivs på det nya stället.


Lavendeln köpte jag i höstas och den har varit så här fin hela vintern. Den ska så småningom stå runt två Catalpa träd som ska pryda framsidan. Vi har en mur på framsidan och sedan sluttar det upp till gräsmattan. I sluttningen har vi lagt stora stenar och där ska sedan Catalpan planteras. Så småningom blir de förhoppningsvis så fina som på bilden bredvid.


Till slut hittade jag i alla fall lite färg i den annars så trista trädgården.
Det är tur det finns murgröna.

7 kommentarer:

 1. Åååh vad kul att du hakar på jag lägger upp en länk till dej

  SvaraRadera
 2. Pioner på G *suck*

  Mina ligger under 3-4 dm snö.....

  Men utmaningen skall jag vara med på :-) Fast det får nog bli mest drömmar här uppe, för i feb har vintern oss i ett stenhårt grepp.

  SvaraRadera
 3. Första gången vi var i Skåne sprang jag runt och fotade murgråna som slingrade på träden,(norrlänning som du kanske förstår) herregud, de överlever inte ens inomhus hos mig, och hos er växer de vilt!
  Så underbart med vår!
  Jag åker till Skåne vecka nio, och jag hoppas verkligen att snön håller sig borta då!
  Mvh Camilla

  SvaraRadera
 4. Denna utmaning nappade jag också på! Var tvungen att kolla vad du skrivit om!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Oh pioner! Måste ut och titta efter min, flyttade den i höstas! Jag satte en hel häck lavendel i våras så jag hoppas också mycket på lavendel!

  SvaraRadera
 6. Hej! detta är en nu blogg för mig.....men eftersom jag är med i utmanigen av trädgårdsdrömmar hittade jag hit....ska bli så roligt att kika in i allas trädgårdar:)
  Lotta

  SvaraRadera
 7. Svårt att tänka sig att det börjar knoppa sig och grönska någonstans nu... Själv har jag minst en meter snö över mina pioner..:-(
  Spännande att följa din trädgård. Går ju inte att jämföra då jag bor utanför Umeå, men ack så lockande och underbart att se på. Min lavendel är då fin, för den står på vinterförvaring i förrådet;-)

  SvaraRadera

Tack för att du valde att lämna en liten kommentar. Det förgyller min dag!