fredag 6 februari 2009

Alla barnhjärtans månad!

Februari månad är alla barnhjärtans månad. I Sverige föds det ungefär 1000 barn med hjärtfel varje år. I februari månad skickar hjärtebarnsföreningen ut 1000 nallar till politiker, opinionsbildare och redaktioner runt om i landet för att uppmärksamma dessa barn. Barnens hjärtsjukdomar kommer ofta i skuggan av de som drabbar vuxna. Därför sätter Hjärt-Lungfonden alla små hjärtan i centrum under februari.
Vår minsta dotter föddes i juni 2006 med esofagusatresi (hennes matstrupe var mitt av) och en dubbelsidig läpp-, käk- och gomspalt. Hennes första sex veckor tillbringade hon på sjukhus och övriga familjen fick då bo på Ronald McDonald hus i Lund. Där träffade vi många hjärtebarn i alla åldrar. De är så otroligt tappra och de behöver verkligen all hjälp de kan få.
Kampanjen hittar du
här

Vill också berätta hur fantastiskt det är med Ronald McDonald husen. Vi fick som sagt äran att bo där med hela familjen under dotterns sjukhusvistelse. Det betyder så enormt mycket att få ha sin familj nära sig när man drabbas av sjukdom. På RM husen bor man tillsammans som ett stort vandrarhem. Man har sitt eget sovrum och sedan delar man kök och tv rum med övriga familjer. Det är så otroligt skönt att prata med människor som är i samma situation som en själv, det stärker, i all röra och förtvivlan. Så nästa gång ni är på McDonalds så lägg en tia eller två i bössan, det går verkligen till något bra!

Ha en skön helg, kramar från Erika

1 kommentar:

 1. Hej Erika!
  Tack för titten och kul att du gillar min keramik!
  Jag är säkerpå att vi gör rätt som provar att flytta, vi har ju drömt och pratat om det i flera år nu, men man är ju så FEG!
  Var det bara vi vuxna vore det ju ingen större sak, men det är ju barnen man tänker på.
  Dottern sa till oss i fjol att hon inte ville bli som oss som bara drömmer och pratar men inte vågar då det kommer til kritan,så hon är imponerad av oss nu!

  Snön kan man ju åka till som sagt var, vi får väl passa på att hälsa på här uppe vintertid så minstingen får åka slalom.

  Hoppas er lilla dotter mår bättre, måste vara fruktansvärt svårt att se sitt barn sjukt!

  Kramar

  SvaraRadera

Tack för att du valde att lämna en liten kommentar. Det förgyller min dag!