måndag 27 april 2009

Vårtecken

Så var man tillbaka bakom datorn igen efter en liten paus. Jag har haft en fantastisk helg. Vädret har varit och är fortfarande ljuvligt. Det har varit shorts och linne som gällt. I lördags hade vi middag med underbara vänner. Det blev god mat och gott vin, mer om det i morgon.

Måndag och vårtecken igen. Det har blivit mycket bilder ifrån trädgården förut så idag tog jag mig ut en bit och tog foto av naturen runt omkring mig istället.
Men först - Storken! Jag hittade nämligen honom och hans donna förra veckan och jag hade kameran med mig! Vi har under några veckor sett tre par flyga över oss. Tydligen håller de till på de stora fälten som ligger strax utanför byn och det var där jag såg dem. Där gick de och pickade i all ro, tyst som en mus gick jag av bilen och fick några bilder. På den understa ser ni hur en av dem flyger iväg, han eller hon blev lite skrämd av mig. Fantastiskt att se dem så nära. Nu vet jag var jag ska spana efter dem så vi får hoppas på fler bilder framöver.
Rapsen har börjat slå ut. Det finns inget vackrare i Skåne än de gula rapsfälten. Doften när man kör förbi är ljuvlig

De flesta träd står nu i full blom, här några vackra körsbärsträd.Nu ska jag surfa runt en stund och kolla alla inlägg jag missat under helgen.
Sköt om er alla.
Kram
6 kommentarer:

 1. Härligt med bilder på storken. Det är ju inget man ser här i Blekinge. Vilken överdådig blomning trädet bjuder på. Ha en skön dag!/Merja

  SvaraRadera
 2. Men vilken fin stork! SÅ nära dessutom.
  I går när vi körde mot stan sa maken att nu slår snart rapsen ut och har den nog börjat göra idag skulle jag tro.
  Så mycket fint nu! Kram!

  SvaraRadera
 3. Å så härliga vårtecken du bjuder på. Men helt klart börjar det lukta sommar längst söderut :-)

  SvaraRadera
 4. Fräckt en stork!! Det var ju verkligen ett tecken (om det inte är en övervintrande förstås...). och visst är det härligt med alla blommande träd:)

  SvaraRadera
 5. Hej Erika!
  Hoppas du haft en härlig valborg!
  Jag måste ju berätta att vi sålt vårt hus nu!!
  I morgon flyger jag och maken ner till Skåne för att leta boende till oss!

  Åh, jag blir så glad då jag ser att rapsfälten börjat blomma redan!
  Jag har ju aldrig varit i Skåne då fruktträd och rapsfält blommar!!

  Ha en härlig helg så hörs vi sen!

  Kramar Camilla!

  SvaraRadera
 6. Oj, storkar! Vad häftigt! De klapprar så härligt med näbbarna! Jag har inte sett stork på annan plats än i Alsace och på lite andra ställen ute i Europa!...Snart lyser rapsen helt gul!!!!! Gula rapsfält mot blå himmel....sinnebilden för sommar i Sverige!

  SvaraRadera

Tack för att du valde att lämna en liten kommentar. Det förgyller min dag!