måndag 11 maj 2009

Nu grönskar Skåne/Vårtecken

Nu visar sig verkligen Skåne från sin bästa sida. Rapsen blommar i fantastiska gula fält, björkarna är utslagna och det växer så det knakar i varenda träd och buske. Vi har definitivt inte vår längre utan försommar. En sådan där lagom försommar - vill ju inte att det ska bli varmt för fort. Det ska ju bli sommar så småningom också.

Helgen har varit underbar, fantastiskt väder och mannen han ritar och räknar på terass och pergola. Längtar tills vi kan sätta igång. Här kommer lite "vår" bilder ifrån mig.
Björken har slagit ut.
Vi har en så kallad "allmänning" utanför vårt hus. En vacker remsa närmast vägen som är kantad med björkar. Lite mindre roligt när alla björkfröna nässlar in sig i huset... Men det får vi leva med. Vill man vara nära naturen, så vill man.
Klematisen är på väg!!!
Trodde aldrig det skulle bli något av den sen jag klippte ner den. Ifjol blommade den inte, vi får väl se om vi lyckas iår.
Perennerna bara växer och växer. En liten stackare som hamnat under Aklejan. Den får flyttas.

Aklejan är full med knoppar.
Även Hortensian har fått blad.
Nu ska jag ut med dammsugaren och röja efter helgen. Ha en skön start på veckan allihop
Kram

3 kommentarer:

 1. Här spirar och växer det! Klematisen ser ju jättefin ut. Den kommer säkert att bli hur fin som helst och brukar tåla nedklippning rätt bra. Beroende på sort kan man ju förstås missa blomningen. Ha en skön måndag!/Merja

  SvaraRadera
 2. Visst grönskar det för fullt och det är så vackert. Njuter för fullt.
  Dags att höra engelska glosor. Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Ja, det går ju som sagt var inte att jämföra Skåne och Västerbotten... Men vi blir nog lika glad för alla blommor som gör sig påminda. Men de hos mig har bara som smått börjat titta upp ur marken. Träden har börjat slå om till lite grönt. Olika förutsättningar men samma glädje :-)
  Du tar väldigt fina bilder. Ha en underbar dag/ Bibbi

  SvaraRadera

Tack för att du valde att lämna en liten kommentar. Det förgyller min dag!