tisdag 4 januari 2011

Operation Smile!

Hoppas ni alla hade en sprakande nyårsafton!

Här är alla nu friska och 2/3 av barnaskaran är tillbaka på dagis. Vår store pojke myser fortfarande här hemma med alla julklappar, och mig förstås. Om sanningen ska fram är jag inget trevligt sällskap, sitter mest vid datorn och försöker bli färdig med mina kurser, puuhhh.

Idag vill jag lyfta fram det fina programmet "Drömmar om ett leende" på Tv4 kl. 21.00 ikväll. Ikväll handlar det om en flicka med kluven läpp, dvs ett LKG-barn (läpp-käk och gom spalt).Bild från TV4

Vår Isolde föddes 2007 med bl a en dubbelsidig LKG-spalt. Isolde blev operarad för sin spalter första gången när hon var tre månader. En operation som sitter så starkt i minnet på mig. Jag var så rädd för att gå upp på uppvaket, rädd för att jag skulle bli besviken över resultatet. Inte för min egen del men för hennes, jag ville ju att hon skulle känna att hon var fin när hon var stor nog för att förstå.
Upplevelsen att se henne där på uppvaket var så otroligt stark, för hon var så vacker!!
Inte i min vildaste fantasi hade jag kunnat tro att det skulle bli så fint och då var hon ändå svullen och full med stygn.

Så ni förstår att jag känner så start för dessa underbara läkare som tar sig tid för barn som inte är lika lyckligt lottade som våra. Bara tanken på kvällens program och när flickan ska få se sig i spegeln efter operationen gör mig tårögd.Vår prinsessa!

Vi är så oerhört tacksamma över vår Isolde och de skickliga läkare vi har i vårt team. Tacksamma över att bo i Sverige och få ta del av den otroliga sjukvård som finns här. Utan den hade våra liv sett väldigt annorlunda ut idag.

Vill ni stödja organisationen Operation Smile hittar ni mer info HÄR!
Vill ni veta mer om LKG-spal hittar ni det HÄR!

Var rädda om varandra!

4 kommentarer:

 1. Vad fint du skriver Erika! Men det är nog lätt med en sån fin sessa du har! Jag tjuter ju bara vid tanken på hur stark du är och kärleksfull! Isolde och dina andra underverk har tur som kom till just dig med ditt stora varma hjärta.

  Jag ska titta, jag lovar även om jag är alldeles för känslig just nu,,,

  Puss fina människa

  SvaraRadera
 2. Håller med ovan. Riktigt fint och Isolde är jättefin. Vi ska också se på programmet ikväll, Emma ville också titta för på reklamen såg vi hennes doktor Malin Hakelius så det ska bli intressant. Kramar från oss!
  psst, jag ska också lyfta fram programmet, med mina få besökare kanske ett par stycken fastnar för det ändå :)

  SvaraRadera
 3. Ja det är en underbar tös du har :) vad fint du beskriver.
  Tack för programtipset, det ska jag verkligen titta på. Kommer nog fälla några tårar också om jag känner mig själv rätt. Och ja visst är man tacksam över att man bor här ändå i vårt land så man får den hjälp man behöver för sina sjuka barn.

  SvaraRadera
 4. Och jag upptäcker att jag just missat det.... Men jag har träffat barn med LKG och sett hur fina de har blivit efter operation, det är fantastiskt vad duktiga läkarna kan vara.

  God fortsättning!

  SvaraRadera

Tack för att du valde att lämna en liten kommentar. Det förgyller min dag!