Idag bjuder jag på lite härlig lax!
Hittade receptet i veckans "Mitt kök" och förutom att det var väldigt gott
så gick det också snabbt och enkelt att laga.
Krämig Örtlax
4 port.
Skinn- och benfri
laxfilé ca 600 gr
1 purjolök
Salt, svartpeppar
4 dl matlagningsgrädde
2 dl basilika
2 dl persilja
2-3 klyftor vitlök
1 tsk rivet citronskal
1 msk pressad citron
2 msk olivolja
Sätt ugnen på 200 grader
– skär laxen
och purjolöken i stora
bitar – lägg purjolöken i botten på en ugnsform
och fördela laxen ovanpå –
krydda med salt och peppar –
mixa örterna och vitlöken med grädden – blanda i
citronsaft
och skal och smaka av med salt och peppar
– häll grädden över laxen
och stek i
mitten av ugnen ca 15-20 minuter
wow, låter hur gott som helst! Måste provas :)
SvaraRadera