tisdag 10 april 2012

I en laxask!

 Idag bjuder jag på lite härlig lax!
 Hittade receptet i veckans "Mitt kök" och förutom att det var väldigt gott 
så gick det också snabbt och enkelt att laga.

Krämig Örtlax
4 port.
Skinn- och benfri laxfilé ca 600 gr
1 purjolök
Salt, svartpeppar
4 dl matlagningsgrädde
2 dl basilika
2 dl persilja
2-3 klyftor vitlök
1 tsk rivet citronskal
1 msk pressad citron
2 msk olivolja

Sätt ugnen på 200 grader – skär laxen
och purjolöken i stora bitar – lägg purjolöken i botten på en ugnsform 
och fördela laxen ovanpå – krydda med salt och peppar – 
mixa örterna och vitlöken med grädden – blanda i citronsaft 
och skal och smaka av med salt och peppar 
– häll grädden över laxen och stek i 
mitten av ugnen ca 15-20 minuter

 

1 kommentar:

Tack för att du valde att lämna en liten kommentar. Det förgyller min dag!