fredag 17 april 2009

Råby Torp!

Idag visar jag några bilder från en underbar gårdshandel utanför Lund - Råbytorps Gårdbutik. Här hittar man en frestande ostvagn, massor med frukt och grönsaker och en inspirerande blomsterbutik. Idag tog jag lite bilder från blomsterbutiken som ni får njuta av. Är ni i krokarna är det definitivt värt ett besök, fräschare grönsaker får man leta efter. Fortfarande säljer de många sorter svenska äpplen och idag hade de fått in svensk sparris. Jag var frestad, men stod emot.
Det finns nämligen en lokal sparrisodlare inte så långt från oss där man handlar direkt på gården. Hennes sparris ska vara färdiga vid valborg så då tänker jag ta mig en tur dit.
De hade pelargoner i massor. Jag har någon sorts hatkärlek till dessa blommor. Kan inte riktigt besämma mig för om jag tycker om dem eller ej. Har en idé om en zinkbalja fylld med rosa Mårbacka, vi får väl se. Tycka om eller ej, inspirerad blev man i alla fall när man så alla dessa fantastiska färger.
Hortensier är defintivt en favorit och här var det lila samt dubbelfärgade - väldigt snygg. Ser ni citronen i trädet? (klicka på bilderna)

Kryddor i massor, det blev några som jag ska sätta i en av pallkragarna.
Hoppas det är fler än jag som fått njuta av solen idag. Vi får hoppas den stanna över helgen! Ska ut i trädgården och planera en ny "hörna".
Kram på er alla


Följ min blogg med bloglovin

1 kommentar:

 1. Aha, då vet jag hur det ligger till med din lilla dotter. Hoppas hon fortsätter vara en kämpartjej.
  Tack för orden om vårt "Lugnet", vi är så nöjda och glada för det. Vi byggde det förra sommaren efter att ha haft ett vanligt i aluminium i 10 år.

  Vilken härlig butik du varit i. Ska försöka lägga den på minnet.
  Det där med mårbacka i zinkbalja låter super!

  Kram!

  SvaraRadera

Tack för att du valde att lämna en liten kommentar. Det förgyller min dag!